OM SOFIA E

Glad, kreativ och ambitiös är tre ord som beskriver mig väldigt bra.
Att skapa på olika vis har en stor plats i mitt liv. Som frisör och makeup-artist skapar jag dagligen och utöver det ägnar jag mig åt skapande på papper - målat har jag gjort sedan barnsben. Förloppet av en tanke som leder till ett skapande och ett färdigt resultat är en process jag verkligen älskar!

Våren 2016 fann jag en teknik som jag aldrig använt mig av tidigare, fine liners i olika storlekar. Jag fastnade direkt!
Mina motiv blev så pass efterfrågade att jag beslutade mig för att ta det till nästa nivå och göra konsttryck av mina målningar. Motiven består av djur så denna serien fick helt enkelt heta "animals" Alla motiven i denna serie är i begränsad upplaga, numrerade och signerade för hand, för att hålla en bra kvalite.
Hösten 2018 tog jag ett steg till i min konstbubbla och skapade en ny serien, "women", en stor kontrast till min serie "animals". Här är det massa färg i form av kvinnoporträtt, endast signerade och därav en annan prisklass.

Att måla verklighetstrogna porträtt har alltid varit någonting jag har fascinerats av. Alla som har provat vet hur svårt det är! Jag har gett det försök emellanåt men aldrig blivit nöjd med resultatet. Nu har någonting hänt. 
I början av 2023 har jag hittat mitt sätt att få ner det jag vill på papper och jag är gillar slutresultatet. Så nu finns originalmålningar av verklighetstrogna porträtt målat med skisspennor, grafit och kolpulver med i min butik och det kommer utökas med tiden. 
Underbart roligt tycker jag!
Sofia E